Ποιοι είμαστε. 

  Το Κέντρο Anoixtoplus  έχει πολυετή εμπειρία και ιδρύθηκε  με σκοπό να παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες σε άτομα με προβλήματα εθισμού σε Ελλάδα και Κύπρο όπου και δραστηριοποιείται. Το Κέντρο αποτελείται από  χώρους (ξενώνας και γραφεία) που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για ανθρώπους με προβλήματα εθισμού.  Ήδη από την ίδρυσή του και μέχρι σήμερα το Κέντρο anoixtoplus  κατάφερε να προσφέρει αποτελεσματική βοήθεια σε εκατοντάδες εθισμένους και στις οικογενειές τους.
  Η φιλοσοφία μας επηρεάζεται από την μέθοδο των Δώδεκα Βημάτων, η οποία έχει αποδειχθεί εξαιρετικά επιτυχής σε Αγγλία και Αμερική στην θεραπεία ατόμων με προβλήματα εθισμού και από το επαγγελματικό υπόβαθρο της ομάδας των συμβούλων μας, που στην πλειοψηφία τους είναι πτυχιούχοι Προσωποκεντρικής εκπαίδευσης και Συμβουλευτικής Εξαρτήσεων, στοιχειοθετώντας έτσι ένα αποτελεσματικό μοντέλο θεραπείας.
 

Λοιπές δραστηριότητες του κέντρου

*Σε συνεργασία με το Κ.Ε.Α.Σ και το Action on Addiction διοργανώνει εκπαιδευτικό στη Συμβουλευτική Εξαρτημένων.
*Κοινωνική ενημέρωση σε θέματα εξαρτητικής συμπεριφοράς σε Ελλάδα και Κύπρο.
*Μετάφραση βιβλιογραφίας σχετικής με το μοντέλο των Δώδεκα Βημάτων.
*Έρευνα και συλλογή δεδομένων με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη και την επικοινωνία με άλλους φορείς. 

Οικογενειακά προγράμματα

Ο εθισμός συχνά προσβάλλει το σύστημα της οικογένειας με αποτέλεσμα να συνεργεί εκούσια στην διαιώνιση της χρήσης. Τα προγράμματα αυτά έχουν σαν σκοπό την ανάρρωση της οικογένειας και τη συναισθηματική, πνευματική και φυσική υγεία των μελών της. Προσφέρουν ενημέρωση, συμβουλευτική και οικογενειακές συνεδρίες. 

 

Τι δεν είμαστε

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως στο κέντρο Anoixtoplus

Δεν κάνουμε πλύση εγκεφάλου ούτε διαλύουμε τους ανθρώπους για να τους επανασυναρμολογήσουμε.

Δεν προσπαθούμε να προσηλυτίσουμε μαζικά την ομάδα στα πιστεύω μας. Αλλά δουλεύουμε με την κάθε προσωπικότητα εξατομικευμένα. 

Δεν χρησιμοποιούμε την θεραπευτική εξουσία προσβάλλοντας ή κακοποιώντας τις προσωπικότητες των ανθρώπων.

Δεν πιστεύουμε ότι η προσέγγιση του μακροχρόνιου εγκλεισμού  είναι η μοναδική που μπορεί να δώσει λύση σε οποιονδήποτε έχει πρόβλημα με αλκοόλ ή ναρκωτικές ουσίες.