Όσοι έρχονται σε επαφή..

2014-04-26 16:01

  Όσοι έρχονται σε επαφή μαζί μας  δεν έχουν όλοι σχέση με την χρήση ναρκωτικών ουσιών. 'Άλλα στον κόσμο που ζούμε σήμερα, ίσως κάποτε βρεθούμε στην ανάγκη να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα των ναρκωτικών. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι με συναισθηματικά προβλήματα, που συχνά καταφεύγουν στα ναρκωτικά σε αναζήτηση κάποιας λύσης στο πρόβλημα τους.

 

  Μάθαμε ότι η χρήση χημικών ουσιών, και η εξάρτηση από αυτές, είναι ασθένεια και όχι ηθικό ζήτημα. Αλλά για τον εξαρτημένο και την οικογένεια  αυτού, η ονομασία δεν παίζει σπουδαίο ρόλο.

 

  Η εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες μπορεί να είναι ψυχολογική, σωματική η και τα δύο. Η ανεξέλεγκτη χρήση αυτών των ουσιών, η του αλκοόλ, δεν είναι υποχρεωτικά αποδεικτικό κάποιας έλλειψης στοργής για την οικογένεια ή από την οικογένεια

  

  Ακόμα και να ξέρει ένας εξαρτημένος η μια εξαρτημένη τι προκαλούν οι ναρκωτικές ουσίες, ή τι θα επακολουθήσει όταν πάρει το πρώτο χάπι, το πρώτο ποτήρι η την πρώτη δόση, θα παραβλέψει οποιαδήποτε προειδοποίηση και θα προχωρήσει. Ιδού η παραφροσύνη αυτής της ασθενειας!!

 

  Η χρήση ουσιών, σαν τρόπoς διαφυγής από την πραγματικότητα, σίγουρα είναι σύμπτωμα συναισθηματικών προβλημάτων, και υπάρχει ελάχιστη ελπίδα αυτά να λυθούν, εκτός εάν αποφασίσει ο ασθενής ή η ασθενής να σταματήσει να χρησιμοποιεί χημικές ουσίες σαν μέσο για να λύσει τα προβλήματα της ζωής.

Με το να πηδάει από την εξάρτηση μιας ουσίας σε άλλη, συμπεριλαμβανόμενου και του αλκοόλ, η παράταση της αρρώστιας είναι πολύ πιθανή, ενώ δεν θα σταματήσει ποτέ το πρόβλημα.

 

  Υπάρχει τρόπος που εμείς, σαν φίλοι ή σαν οικογένεια, μπορούμε να σταματήσουμε κάποιον άνθρωπό μας και να τον αποτρέψουμε από τη χρήση ναρκωτικών;

 

 Όχι. Αλλά ξέρουμε  ότι υπάρχουν πολλά που μπορείτε  να κάνετε έτσι ώστε  να επισπεύσετε τον δρόμο της ανάρρωσης του ή της.

 

 Ανακαλύψαμε ότι η ποιό εποικοδομητική πρoσέγγιση να βοηθήσετε, είναι να ενημερωθείτε για τις δικές σας αντιδράσεις και να μάθετε νέους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος της εξάρτησης.

 Από την στιγμή πού  αποδεχόμαστε την εξάρτηση σαν αρρώστια και αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει τρόπος να βοηθήσουμε κάποιον που νοσεί ή τον εαυτό μας, τοτε  είμαστε έτοιμοι να αναζητήσουμε βοήθεια από αυτούς που είναι εξειδικευμένοι να μας δείξουν τον τρόπο.